Praktijk voor
Voetreflexzonetherapie

Over Mijzelf

Mijn naam is Jeannette Leenders, geboren op 12 april 1965.

Door allerlei gebeurtenissen die speelden rondom mij ben ik in 2000 via een natuurgeneeskundige op het spoor gebracht van de voetreflexzonetherapie, ook wel voetreflextherapie. Dit gaf mij zoveel ondersteuning dat hierdoor mijn interesse voor het vak is gegroeid. Dat ik dát ooit eens zelf wilde gaan leren stond vanaf die tijd vast voor mij.

In mei 2007 heb ik de 3-jarige opleiding voetreflexzonetherapie met succes afgerond bij opleidingsinstituut Sonnevelt Opleidingen, Zaltbommel. Daarna heb ik de Medische Basiskennis gevolgd, eveneens bij Sonnevelt, en hiervoor ben ik in juli 2009 geslaagd. Tijdens het 1e jaar van deze opleiding merkte ik dat in deze materie nog veel meer verweven was dan ik aanvankelijk dacht. Naast het "technisch leren" waar en hoe de reflexzones op de voeten te vinden zijn leerde je ook dat achter elke lichamelijke klacht een geestelijke achtergrond kan zitten. Zo groeide het "anders tegen dingen aankijken" zodat je er makkelijker mee om kunt leren gaan. Bewustwording; verder kijken dan alleen het oppervlakkige in je leven. Al met al zóveel positieve ervaringen dat ik sowieso wilde doorgaan met de opleiding en alles eromheen.

Tot op de dag van vandaag blijft alles wat betrekking heeft op, met en rondom voetreflexzonetherapie mij boeien en bezighouden. Het maakt mij nieuwsgierig, leergierig naar nog meer leren hoe mensen te ondersteunen die met lichamelijke en/of geestelijke klachten te maken hebben. Dit leidt naar steeds meer uitbreiding van mijn kennis en ervaring op dit gebied. Ik ben me ervan bewust dat het z'n redenen heeft waardoor ik deze weg ben gaan bewandelen, maar ik ben er dankbaar voor, het heeft mijn leven enorm verrijkt.